top of page

Artist Spotlight; The The pleasure of being somewhere else door Anna Pihan

Bijgewerkt op: 25 apr. 2022

Anna Pihan, fotograaf en mede-creator van het boek The Pleasure of Leisure, groeide op aan de Sunshine Coast in Australië en brengt haar tijd door tussen Europa en Sydney. Met haar camera's en 35mm film nodigt ze mensen uit in haar zonnige world of leisure. Haar warme blik rust op weelderige landschappen, glinsterende oceanen en onverwachte schoonheid in het gewone.


The pleasure of being somewhere else, is een collectie prints in beperkte oplage. Deze beelden zijn de nostalgische souvenirs van een Italiaanse zomer - een vakantie aan zee, glinsterende zwembadlijnen, de aanhoudende zon op de huid, privé rotsachtige baaien, die uitnodigen om te zitten en te blijven hangen tot het eind der tijden. Deze fotoserie is bij Studio Soleil te zien en te bestellen.


We stelden een paar korte vragen aan Anna, om haar iets beter te leren kennen.


1. Hoe ben je begonnen met fotograferen?

Ik was begin twintig toen ik voor het eerst een camera pakte en begon te experimenteren met film en digitaal. Dit deed ik terwijl ik de wereld rondreisde. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door verre oorden, kunst, architectuur en de schoonheid van de natuur - fotografie is voor mij een manier om mezelf onder te dompelen in al deze werelden tegelijk en de scènes vast te leggen die mij inspireren.


2. Hoe omschrijf je je stijl?

Nostalgisch. Zomer. Estheet. Reislust.


3. Wat is je grootste inspiratiebron?

Reizen!… En alles wat het met zich meebrengt - ik hou van de reis, de architectuur, de mensen die ik ontmoet en observeer, taal en cultuur, en de steeds veranderende landschappen. Ik krijg zoveel energie van onderweg zijn in een vreemd land.


4. Wat voor gevoel wil je mensen geven die je werk kopen?

Een moment om te ontsnappen, een uitnodiging om te dromen én het plezier van ergens anders te zijn. Dit geeft een gevoel van rust en eindeloze vrije tijd in de ruimte.


5. Wat staat er op je verlanglijstje van dingen of plaatsen die je zou willen vastleggen?

Volgend jaar hop ik langs de Middellandse Zeekust en Noord-Afrika, waar ik zomerse taferelen, prachtige hotels en dorre landschappen fotografeer.Studio Soleil is in ieder geval trots deze mooie fotografie te mogen verkopen. Wil je hier meer informatie over stuur dan een mail naar info@studiosoleil.nl een DM via Instagram mag natuurlijk ook.


Klik Hier -->> Voor de selectie van Anna Pihan bij Studio Soleil in de webshop

53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page