top of page

Artist spotlight; Droom weg bij de fotografie van Linda Wit

Bijgewerkt op: 25 apr. 2022

Al sinds dag één zijn we verliefd op de fotografie van Linda Wit. We kwamen haar op Instagram tegen en zijn haar meteen blijven volgen. Linda woont op Ibiza; het eiland waar wij ons hart al enige tijd geleden aan hebben verloren. Ze legt daar met haar lens prachtige momenten vast van het heerlijke slowliving op het prachtige eiland. Haar fotografie helpt ons de koude winters hier wel door. Ze heeft haar 'love affair' met het eiland ook vastgelegd in een limited edition collectie prints genaamd Isla. Deze fotoserie is bij Studio Soleil te zien en te bestellen.

"ISLA' vangt het gevoel van een eindeloze zomer. Een zomer waar boten lui dobberen in een tuqooise zee omringd door reusachtige rotsen aan wal. Het leven is rauw, mooi, traag en draait volledig om de zon.


Studio Soleil was vooral nieuwsgierig naar de vrouw achter dit mooie werk. Dus stelden we een paar korte vragen aan Linda;


Waarom is ibiza zo speciaal voor jou, waarom zijn jullie vertrokken uit Nederland

Vanaf de eerste keer dat ik op Ibiza kwam 16 jaar geleden voelde ik me thuis op het eiland, iets gaf me heel veel rust en creativiteit. Na jarenlang heen en weer te zijn gegaan was onze droom om er een jaar door te brengen met de kinderen. Weg uit de stad, even weg van de ruis en snelheid om een blote voeten leven te kunnen leven, tijd door te brengen in de natuur en zon en op een veel lager tempo. Dit beviel ons zo goed en Ibiza bracht zoveel mooie lessen, mogelijkheden en creativiteit met zich mee dat we alle vijf na een jaar niet meer terug wilden. Nu 3,5 jaar verder kunnen we ons bijna geen leven in Nederland meer voorstellen.Wat kun je vertellen over jouw fotoserie Isla?

Ibiza is zelf eigenlijk al zoveel. De rauwheid, de sun kissed tinten, de bevolking, het licht.. Ik gebruik het eiland als decor voor photoshoots maar wilde heel graag ook het pure en de rauwheid van het eiland vastleggen. Dat was al genoeg. Vanuit mijn ogen, waar ik naar kijk en wat ik voel. Tijdens en na de lockdown was het bijzonder rustig op het eiland wat ons naar heel veel bijzondere plekken bracht en echt weer even naar het pure eiland liet kijken. Een ode voor het eiland, wat altijd tijdloos blijft.


Wat heb je geprobeerd vast te leggen, welk verhaal wil je vertellen?

Het licht, de rauwheid, de tinten, tijdloos, vleugje van het leven en simpelweg het eiland zoals het is. Meer hebben we niet nodig, je voelt het al. We hoeven niets te decoreren in de natuur, mooier te maken, alles vertelt al een verhaal. Kijk, ruik en luister...


Wat wil je mensen meegeven, wanneer ze de print in hun huis ophangen?

Een stukje warme zon, het licht van Ibiza maar ook een droom. Een droom dat dit onze wereld is, mooi van zichzelf.. warm door de zon en hoe we daar heel puur naar mogen blijven kijken.

Kijk en voel die warmte, die puurheid en vul je huis met een stukje eiland. Een bijzonder eiland.Studio Soleil is in ieder geval fan, ben jij ook Fan en wil je meer weten over het werk van Linda Wit stuur me dan een mail op info@studiosoleil.nl een DM via Instagram mag natuurlijk ook. Klik hier voor een kleine greep uit de werken van Linda.


TIP! Volg Linda op Instagram en droom dagelijks weg bij de mooiste Instagram Stories. Instant happiness!

496 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page