FAQ

Frequently asked questions

Zijn er lange wachttijden voor tattoos?


Door 7 op 7 te werken, proberen wij toch de wachttijden voor onze klanten zo kort mogelijk te houden. Dit kan een paar dagen zijn of een paar weken, afhankelijk van de periode van het jaar en de dagen dat u zich vrij kan maken om getatoëerd te worden. Een eerste gesprek om uw tattoo ontwerp te bespreken, kan normaal binnen enkele dagen maar is ook enkel op afspraak. Wij doen niet mee aan het fenomeen "hoe langer de wachttijden, hoe beter de artiest" Om naar een goede kapper te gaan, moet je ook geen 6 maanden wachten. Het gaat hem om de dagen en uren dat iemand wil werken. Wie maar 3 tattoos op een week zet, kan gemakkelijk een wachtlijst van 6 maanden opbouwen. Voor onze tattoo artiesten is het een levensstijl en geen manier om geld te verdienen voor dingen die ze liever doen. Ze doen gewoon niets liever dan tattoos zetten!
Waarom is uw tattooshop in Brugge privé?


Wij proberen het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Geen pottekijkers die naar je halfnaakt lichaam (als dit nodig is voor de tattoo) staan te staren, geen storende volwassenen en kinderen, de artiest kan zich 100% concentreren, ... Iedere klant is vrij om 1 volwassene mee te brengen tijdens het zetten van een tatoeage als ze dit nodig vinden. Het idee komt uit Azië waar Karel Flanders regelmatig als gast was in verschillende landen en studio's, daar zijn soms hele appartementen in een grote blok of zelfs in kantoor gebouwen ingericht als tattooshop, zonder neons of grote reclame, enkel een bel om binnen te komen. Ook veel andere professionele tattoostudio's in Nederland, Duitsland en Frankrijk werken tegenwoordig op die manier. Het is er zalig om zo te tatoeëren en de meeste klanten appreciëren de privacy enorm. Tegenwoordig beginnen nog meer professionele tattoo artiesten in België er ook de voordelen van in te zien, zonder bestempeld te worden als 'thuistatoëerder'. Onze tattoozaak was destijds een dokterspraktijk en dus gemakkelijk te registreren als tattoo shop.
Hoe kan ik me voorbereiden op een lange tattoo sessie?


Tattoos vergen veel energie, zowel voor de tattoo artiest als de klant. -Zorg dat u zeker een goede nachtrust hebt voor uw afspraak. -Geen alcohol/drugs de dag voor en tijdens de afspraak. -Eet zeker iets een paar uur voor uw afspraak. -Breng gerust iets mee om te eten, drinken of te snoepen tijdens uw afspraak om uw energie hoog te houden indien nodig. -Ga zeker niet zonnebaden of onder de zonnebank in de week voor uw afspraak, het maakt uw huid zeer moeilijk om op te werken. Tijdens de zomer kan u eventueel reeds 2 weken op voorhand zonnecreme voor baby's op de plaats waar uw tattoo komt, smeren als u in de zon loopt. -Wij werken hygiënisch dus gelieve u te wassen/douchen voor u komt. (Jammer dat we dat moeten schrijven maar je zou verstomd staan.) -Draag gemakkelijke kledij afhankelijk van de plaats waar uw tattoo komt. -U kan één volwassene meebrengen om u gezelschap te houden tijdens het tatoeëeren. -Wees respectvol en zet uw gsm stil of draag oortjes als u een film wil bekijken. -Ga reeds om Bepanthol (de verzorgende zalf), voordat u komt of wij hebben speciale nazorg creme in de studio aan 8€. Wij kunnen enkel deze 2 aanraden uit ervaring. Koop geen zotte of overprijsde producten, hoe mooi hun PR ook is tenzij je te veel geld hebt en graag beduveld wordt. Heb je een zalf die bij vorige tattoos goed gewerkt heeft, gebruik gerust hetzelfde.
Hoe kan ik een afspraak maken bij Flanders Tattoo Studio?


Om alles zo vlug mogelijk en duidelijk te laten verlopen, maken wij enkel nog afspraken via email of telefonisch. Wegens een overvloed aan berichten, kunnen wij helaas onmogelijk nog alle privé berichten op sociale media dagelijks bij houden. Referentie foto's hoeven geen foto's te zijn van bestaande tattoos, wij kopieëren geen bestaande tattoos 100% hetzelfde. Zoek eveneens op echte foto's, schilderijen, ... U kan eventueel een afzonderlijke map maken op pinterest of google drive, ... met enkele bestanden (geen 100 verschillende zoals sommige mensen doen) en de link in de email voegen. Hoe duidelijker het is voor ons, hoe vlugger u zal geholpen worden. Wij vragen eveneens om uw eigen maximum budget op te geven, het is in uw voordeel en wij kunnen onmiddelijk zeggen wat mogelijk is en de grootte dat u kan krijgen. Wij doen ons uiterste best om binnen de 3 dagen te antwoorden.
Ik woon nogal ver, moet ik echt eerst op gesprek komen?


Omdat wij alle tattoos ontwerpen per klant, hebben wij soms afmetingen nodig. Bijvoorbeeld voor een cover-up of een sleeve waar het precies op maat moet zijn. Andere tattoos kunnen besproken worden via de telefoon of email. Soms vragen wij om zelf een foto door te sturen met een lintmeter of lat op het lichaamsdeel waar de tattoo moet komen om zo een idee the hebben van de grootte waardoor u dus niet eerst moet langskomen. Iedere tattoo wordt uniek bekeken als u eerst langs moet komen of niet. Wel vragen wij een voorschot van minimum 50€, afhankelijk van het project alvorens wij beginnen te ontwerpen en om uw afspraak vast te leggen. Hiervoor gebruiken wij paypal waarbij u met een credit card, bancontact of bankoverschrijving, het voorschot kan betalen ZONDER bijkomende kosten voor u. U hoeft voor sommige opties zelf geen paypal account te hebben, wij sturen u dan een link door via email.
Tattoos en Corona virus, is het veilig?


De maatregelen die wij nemen en ook vragen dat onze klanten zouden opvolgen, kunt u hier lezen. Tattoos in tijden van het Coronavirus. Bij verdere vragen, kunt u ons steeds contacteren.